För att skapa en mysig och trivsam trädgård är A och O rätt belysning. Med en belysning som både lyser upp och skapar stämning, kan man vistas i trädgården även efter mörkrets inbrott.

kväll trädgård tomt

När det kommer till att fixa en vacker trädgård ligger fokus ofta på växter, blommor och gräsmatta. Något som många glömmer bort är att belysa trädgården på ett bra sätt så att det går att vara i den även på kvällen och under årets mörkare månader.

”En del ljussättningar ute ska vara funktionella och lysa upp, andra ska mest vara som dekoration för att ge trädgården ett ansikte även i mörker, egentligen är det ganska enkelt.” Läs mer.

Och även om många kanske inte har lagt så mycket fokus på belysningen i trädgården innan, har de garanterat börjat göra det mer nu. Att ha en riktigt snygg och funktionell belysning även ute är nämligen på modet just nu. I Göteborgs-Posten kan man läsa att det har varit trendigt med trädgårdsbelysning ett tag nu men att det väntas bli en ännu större trend i år. Att belysa trädgården är trendigt mycket på grund av att det höjer mysfaktorn rejält. Med rätt ljus blir det med en gång väldigt mycket trevligare att vistas i trädgården under kvällen.

Satsa på rätt belysning

Det finns flera olika typer av belysning som man kan satsa på i trädgården och som gör olika saker för den. Man kan exempelvis sätta upp elektriska ljusslingor som lyser upp hela trädgården men man kan också satsa på små lyktor med stearinljus för att skapa stämning. För att skapa den ultimata mysfaktorn är en bra idé att linda ljusslingor runt altanräcket eller sticka ner solcellslampor i krukor lite här och var i trädgården.