Att skydda sitt hem från inbrottstjuvar är vi många som vill, och det finns olika sätt att göra detta på – men vissa sätt är mer effektiva än andra och säkrast är att både ta till finurliga knep och ha ordentliga larm.

tjuv_läskig_låsDet smartaste en kan göra för att skydda hemmet mot inbrottstjuvar är att installera ett bra villalarm från Protexus som varnar när någon obehörig försöker ta sig in. Dock är målet att inbrottstjuven inte ska komma så pass nära att denne ens försöker bryta sig in, istället är målet att tjuven helt enkelt ska undvika att genomföra sitt inbrottsförsök. Något som till exempel villaägarna skriver är att grundregeln är att göra sitt hem så oattraktivt för inbrottstjuven som möjligt och det kan man göra med något så enkelt som att exempelvis starta upp en Grannsamverkan mot brott och genom denna hålla koll på varandras hem när någon är bortrest. Glöm bara inte bort att synliggöra att grannsamverkan i området existerar, det finns officiella skyltar och klisterlappar att sätta på hus, tomt och brevlåda som visar att grannarna här har koll på varandras hem.

Tips på bra skydd

Att skaffa sig ett bra villalarm och ha grannsamverkan är a och o när det kommer till att skydda sitt hem. Men visst finns det fler saker man kan göra. Något som till exempel Vi i villa tipsar om är att aldrig låta värdesaker ligga synligt i hemmet, kontrollera så alla ingångar och möjliga ingångar såsom fönster har ordentliga lås och också att man undviker att förvara värdehandlingar som sitt pass i lådan i köket då detta är ett vanligt ställe att hitta dessa på. Likaså kan det vara bra att ta bort saker och ting som förenklar för tjuvarna att ta sig in i hemmet. Något som Expressen tipsar om är till exempel att plocka bort stegar och andra saker från tomten som kan användas för att ta sig in i hemmet – och annonsera inte ut att du är bortrest genom att skriva på sociala medier eller dra ner alla persienner, det lockar till sig tjuvar!