Ikea har ständigt nyheter på gång. I slutet av sommaren släpper man bl.a. två sovrumskollektioner i hållbart framställd bomull.

Ängslilja och Blåvinda är namnen på två nya sovrumskollektioner som Ikea kommer att släppa i augusti. Det rör sig om skonsamma textilier, på flera sätt. Båda går i milda färger, men det mest intressanta är att bomullen som använts vid tillverkningen kommer från hållbara odlingar. Det innebär att man använder mindre mängder vatten och bekämpnings- och gödningsmedel, och också att odlarna får mer betalt. Det betyder förvisso inte att odlingarna är helt miljövänliga, men det gör ändå stor skillnad när en jätte som Ikea bestämmer sig för att stödja hållbar bomullsodling.Bomullsodling

En annan kommande nyhet från Ikea, som kan passa bra i sovrummet, är förvaringssystemet Elvari. Det liknar det tidigare systemet Broder, som tidigare fanns på varuhusen. Till skillnad från Broder är inte Elvari vägghängt, utan helt fristående. Det kommer inte att finnas några dörrar, utan systemet är helt öppet.

En tredje nyhet som också kommer i augusti är av det djärvare slaget. Modedesignern Martin Bergström har skapat köksluckor som är marmorerade i mörka färger. Tanken är att luckorna ska vara konstverk, men det här är verkligen inte en design som passar vem som helst. Luckorna heter Kalvia, och kommer att finnas att köpa från augusti. Läs mer om Kalvia här.