flyttlådorNär det är dags att flytta är det smart att anlita en flyttfirma som räddar både dig och dina nära och kära från tunga lyft. Med rutavdraget behöver det inte heller bli så himla dyrt. Det gäller bara att ha kolla på sin flytt och anlita en seriös firma som behandlar dina prylar väl.

Att anlita en flyttfirma som en bekant rekommenderar är en bra väg att gå, hen kanske säger: den flyttfirman hjälpte mig med flytten till Östermalm. Det är oftast så man hittar riktigt bra hjälp till flytten. Kolla även så att rätt försäkringar finns, ifall något skulle gå sönder.

Undvik skador under flytten

Det bästa sättet för att undvika skador under flytten är naturligtvis genom att låta någon annan göra jobbet. De som arbetar med flytt vana och utbildade i att lyfta och bära på så sätt som inte skadar dem. Om du ändå väljer att lyfta tungt i samband med flytten så gäller det att lyfta ergonomiskt. Enligt Vårdguiden ska man lyfta med breda ben och rak rygg ska man med ett stadigt grepp lyfta rakt uppåt. Det är extra viktigt att inte vara sned i kroppen.

Att tänka på

Inför en flytt är det bra att ha en checklista där man bockar av saker som behöver göras, läs mer här. Det handlar om att planera och vara ute i god tid med sina ärenden. Boka inte flyttfirma i sista sekund, utan planera långt i förväg för att få tag i en seriös firma som behandlar dina ägodelar väl. I och med det fantastiska rutavdraget kan du också spara pengar. Nedan kan du läsa om hur både rut- och rotavdraget fungerar

”Du använder rot- och rutavdraget genom att utföraren gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du sedan h.ar betalat begär utföraren utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalning till utföraren förifylls beloppet i din inkomstdeklaration. Tänk på att du måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rot- och rutavdraget”. Skriver Skatteverket på sin hemsida.