water-kitchen-black-designFör den som vill göra om köket under 2017 kan det vara bra att hålla koll på årets kökstrender. I år ser det annorlunda ut än vad det gjort de närmsta åren. Det vita har gått ut och de mörka färgerna har tagit över i köket nu, likaså matchandet av lyxiga detaljer och funktion.

Drömköket kräver planering, det får man aldrig glömma. Och vill du göra något nytt och trendigt är det bara att läsa vidare.

Kökstrender har lång livscykel

De flesta trender kommer och går, men inte när det gäller kök. Där blir trenderna oftast mer långvariga. Att renovera ett kök kostar ofta ganska mycket pengar och just därför vill man också inte bara att köket ska vara funktionellt, det ska vara snyggt och ligga i tiden i många år framåt, minst. 

Populära stilar just nu

Det som är allra mest poppis just nu är fransk bistrostil, industristil och storkök. Det avskalade och moderna köket är fortfarande populärt men hottas istället upp med mer detaljer, färg, funktion och tekniska lösningar. Gråtoner är superinne just nu, det är årets köksfärg istället för vitt. Detaljer och köksluckor av mörkt trä är också helrätt, och även detaljer överlag. Gärna lyxiga sådana som ben, beslag och handtag i olika material, blanda gärna – så länge de känns flotta. Mässing och läder är perfekt att ha i köket och tänk asymmetri överlag för att få till rätt känsla. Ett tag där försvann väggskåpen från kökstrender men nu är de tillbaks igen med buller och brak! Såhär skriver Sydsvenskan om väggskåpen i årets kökstrender:

”Möjligen är de en motreaktion på de senaste årens väggskåpslösa kök – de generösa överskåpen med förvaring ända upp i taket.”