Vill du flytta? Då är det en bra idé att ha riktigt snygga bilder av din bostad för att trissa upp intresset och förhoppningsvis även slutpriset. Lär dig fota inför försäljning på rätt sätt.  

Att flytta och byta bostad är en stor sak och för många är det nervöst att allt ska gå rätt till från start till början. Se till att optimera försäljningen genom att bland annat fota av hela din lägenhet när det är som vackrast ljus – även om du inte planerar att lägga ut den till försäljning under just sommaren. Det är nämligen så att bilderna blir som finast när ljuset ute är som starkast, tänk en solig sommardag, en morgon i juni eller en eftermiddag i början på juli.

I en artikel i Elle Decoration går det att läsa om hur du aldrig ska slarva när det kommer till ljuset. Du ska med andra ord inte fota med blixt en murrig decemberdag, eller fota fasaden och tomten (om du har ett hus) när det är molnigt och regn. Det gör nämligen att det inte ser lika inbjudande ut, som när det är sol, grönt och grönskande.

Fota inför en försäljning – på rätt sätt

När du ska fota hemmet ska du dessutom se till att använda snygga vinklar för att ge ett spännande intryck. Se till att fota i en logisk ordning så att rum efter rum kommer efter varandra och inte i en kaosartad blandning. Använd gärna snittblommor för att väcka känslor hos de spekulanter som tittar på bilderna, det ger en känsla av ett färdigt och inte minst – ombonat hem. Om du känner dig osäker är rådet att anlita en florist eller stylist.

Överväg även att fota hus och trädgård från luften, till exempel med en drönare. Det om något kan ge riktigt häftiga perspektiv och ge intressenter en bild av grannskapet huset befinner sig i.